La recepta que us portem avui desde els fogons de Can Tenli és molt fàcil de preparar pero no per aixó deixa de ser més deliciosa.
A a vegades, amb coses senzilles s’aconsegueix la veritable eséncia, sabors intensos i transparents amb ingredients portats directament dels nostres horts i cuinats amb paciència i molta cura.
I com no podria ser d’un altre manera, la recepta d’avui és un clàssic dels clàssics, un tradicional del receptari català, els cargols.
Que necesitem?
1/2kg de cargols
500gr de tomàquets madurs
1 ceba
1 cap d’alls
Julivert
Sal
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Preparació
Per començar, un cop tinguem els cargols apunt per coure, és a dir, ben nets i purgats, els posarem amb una olla a bullir, primerament a foc lent perqué surtin de les closques y després a foc viu, perque quedin ben cuits. Reservarem.
Per altre banda, haurem pelat i trosejat els tomàquets, la ceba, els alls i el julivert, i prepararem un bon sofregit amb un bon oli d’oliva.
Un cop tinguem el sofregit ben preparat, el barrejarem amb els cargols y ho farem coure tot a foc lent una estona, sense oblidar el punt de sal y pebre al gust.
I ja tenim els nostres cargols preparats per a disfrutar i sucar-hi pà. També podem afegir al sofregit (si ens agrada) una mica de prebrot verd o vermell, així com una mica de guindilla si ens agraden una mica picants.
Com ja veieu, es tracta d’una recepta molt senzilla que requereix molt poc temps de preparació pero ben segur que, si els ingredients son bons, us en llepareu els dits.
Que ho disfruteu!