L’any 2000, la psiquiatra Andrew Stoll, de la Universitat de Harvard, va demostrar en un estudi que els àcids grassos omega-3 tenen un efecte antidepressiu i ajuden a estabilitzar l’estat d’ànim.
Està comprovat que les persones que segueixen una dieta baixa en contingut d’ aquest tipus d’àcids, poden tenir idees pessimistes i tenen més possibilitats de sentir-se deprimits abans que les persones que tenen a la sang un nivell normal d’omega-3. També està comprovat que aquests àcids ajuden a controlar millor les situacions d’estrès fins el punt de redueix la hostilitat cap als companys de treball i també pot evitar que cridem a altres conductors mentre portem el cotxe.
Els àcids grassos omega-3 són considerats essencials per la salut, però no poden ser sintetitzats per l’organisme humà, així que és indispensable obtindre’l a partir del consum d’alguns aliments. El safrà, les pipes de carabassa, les llavors de sèsam, les nous o el peix blau , són alguns d’aquest tipus d’aliments que contenen aquests àcids naturals que ajuden a sentir-se de bon humor. De fet, alguns estudis demostren que l’alt consum de peix blau ajuda a tenir una actitud més pacífica i a no sentir-se angoixat.
El bacallà es troba classificat dins d’aquest grup de peixos, té un alt nivell d’omega-3, així que si veniu i proveu la nostra especialitat, tornareu a casa amb un gran estat d’ànim!