Les galtes de porc rostides són un plat molt típic de la cuina catalana. Les galtes acostumen a ser una part del porc molt tendre i la carn, després d’haver-se cuinat, queda molt melosa i és molt agradable de menjar. És per aquesta raó, que agraden molt i és un plat molt popular.
Avui us explicarem de forma molt resumida quins ingredients necessitarem per la seva elaboració i els passos a seguir per preparar aquest magnífic plat.
Primer de tot necessitarem:
– 4 galtes de porc amb os
– 2 cebes mitjanes
– 6 grans d’alls
– 2 tomàquets madurs
– 1 branca de farigola
– 1 branca de marduix
– 1 fulla de llorer
– Sal, pebre negre, oli d’oliva,
– Llard de porc
– 1 copa de vi ranci
– 1 copa de conyac, aigua o brou
– Ametlles
Preparació:
Posem al foc una cassola, si pot ser de terrissa, amb un raig d’oli d’oliva i una cullerada de llard de porc. Salem les peces de carn per les dues cares i les col·loquem a la cassola perquè es daurin una mica.
Preparem i pelem les cebes i les tallem a rodanxes molt fines, el mateix fem amb els alls però per la meitat i després els afegim al foc. Després també hi posarem els tomàquets tallats a trossos, la farigola, el llorer i la branca de marduix. A continuació deixem que s’estovin tots els ingredients i tapem la cassola.
Un cop les verdures hagin quedat toves, hi afegirem la copa de vi ranci i també la de conyac, ho barregem tot i donem unes quantes voltes al rostit. Més endavant, hi avocarem l’aigua o el brou perquè cobreixi tots els ingredients i així evitarem que les galtes quedin seques.
Quan les galtes ja estiguin prou tendres, les treurem i les posarem en una altra cassola, en la que després hi posarem la salsa al damunt. Per últim farem la picada d’ametlles i ho deixarem coure uns 10 minuts més. Per últim, només haurem de comprovar com estan de sal i llestos!
Ja sabeu que aquest plat el podeu trobar a la nostra carta de carns? Veniu a tastar-lo us en llepareu els dits!