Darrerament s’ha parlat molt de l’estèvia com una alternativa saludable al sucre per endolcir els nostres plats. Avui us proposem una recepta de panellets sense sucre, aptes per a totohom, nutritius i energètics!
Ingredients que necessitem:
300g de farina d’ametlla
1 patata
2 rovells d’ou
2 clares d’ou (els necessitem per separat)
1 culleradeta de mantega de soja
1 culleradeta d’estèvia líquida (si no en teniu, podem afegir-hi 2 cullerades soperes de
sirop d’agave)
1 culleradeta de ratlladura de la pell d’una llimona (en substitució a l’ampolleta
d’essència de llimó)
pinyons
Com prepararem els panallets:
1. Primer de tot, pre-escalfem el forn a 200º
2. Mentrestant, bullirem la patata fins que estigui tova.
3. La pelarem i aixafarem, i mica en mica li anirem afegint la mantega i
la farina d’ametlla, barrejant bé.
4. Després hi afegim els rovells (reservem les clares), la ratlladura
de la pell de la llimona i seguim barrejant-ho tot bé.
5. Ja tenim la pasta! Ara és hora de fer-ne boletes.
6. Batem les clares d’ou, hi tirem les boletes perquè l’ou actui com a “cola” i hi enganxem els pinyons.
6. Posem els panellets al forn a 200º i al mig uns 5 o 6 minuts per cada costat.
Bon profit!