La tardor ja està aquí i amb ella el fred, les castanyes, els moniatos i… els més que esperats bolets!
Som molts els que per aquesta época sortim a la muntanya en busca d’aquest deliciós aliment, de gran sabor i ric en fibra. Els bolets ajuden a reduir el colesterol i a millorar el funcionament immunitari, així que a més de regalar-nos un bon tastet al nostre paladar, és bo per a la nostra salut.
Les principals propietats dels bolets són les següents:
- Són majoritàriament aigua
- Baixa proporció de sucre, greixos i proteïna
- Rics en fibra
- Nivells elevats de minerals
- Contenen àcid úric
Amb què puc acompanyar els bolets?
Aquí us deixem algunes receptes per a acompanyar els bolets que trobem al bosc.
- Arròs amb bolets
- Bunyols de ceps
- Canelons de bolets
- Farcellets de bolets
- Espaguetis amb salsa de trompetes de la mort
- Milfulls de patates amb bolets
- Truita de bolets
Tot i així, també existeixen bolets perillosos per a la nostra salut. És per aquest motiu, que us recomanem que si aneu a buscar bolets a la muntanya, ho feu acompanyats de persones que tinguin coneixement sobre aquest aliment.
Per Maçanet de Cabrenys, tenim molts llocs per anar a buscar bolets, així que animeu-vos a venir per aquí i no us oblideu de portar el cistell! 😉